Szybka tarta z ricottą i pomidorami na cieście francuskim to proste, ale jednocześnie eleganckie i pyszne danie, które nie wymaga wiele pracy. Świetnie sprawdzi się na bezmięsny obiad, kolację na ciepło czy jako przekąska na imprezie. Pomidory w połączeniu z ricottą i rukolą tworzą udaną kompozycję, która posmakuje każdemu smakoszowi. Jak przygotować szybką tartę z ricottą i pomidorami? Przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy podpiec w piekarniku gotowe ciasto francuskie, a następnie nałożyć na nie masę z r... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...