Przepis na smaczną sałatkę, która nie wymaga wielu składników. Składniki: por 5 jajek puszka kukurydzy ok 100 g papryki konserwowej 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Pora kroimy w półplasterki, zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie odsączamy na sitku. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski, dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku i mieszamy dokładnie. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...