Śledzie po japońsku to prosta do zrobienia, smaczna i uniwersalna przekąska, którą można podać na każdą okazję. Sprawdzą się zarówno na świątecznym stole, podczas rodzinnych uroczystości, a także na co dzień. Są doskonałą przekąską na imprezę, a także świetnym dodatkiem do kanapek. Ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu ani wysiłku, do tego składają się tylko z kilku prostych składników, a prezentują się bardzo ładnie i efektownie na stole. Choć nazwa może sugerować azjatyckie pochodzenie, to danie to jest w pełni... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...