Oponki serowe z piekarnika – puszyste i mięciutkie

Oponki serowe z piekarnika – puszyste i mięciutkie

Oponki serowe z piekarnika – puszyste i mięciutkie

Przepis na : deser

Oponki serowe z piekarnika są równie pyszne, mięciutkie i puszyste jak te smażone na głębokim tłuszczu, ale za to o wiele mniej kaloryczne i ciężkostrawne. Kiedy poczęstowałam nimi moją mamę nawet się nie zorientowała, że były pieczone, a nie smażone. Przechowywane w szczelnie zamkniętym pojemniku zachowają świeżość przez 2-3 dni. Składniki na oponki serowe z piekarnika (około 26 sztuk): 250 g sera białego półtłustego 550 g mąki pszennej (typ 500, ale może też być pełnoziarnista) 250 ml mleka 2% 4 łyżki oleju 3 ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.