Smaczna propozycja na szybki bezmięsny obiad. Danie jest proste w przygotowaniu i tanie. Podaję z puree ziemniaczanym i surówką. Składniki: jajka ugotowane na twardo (ilość wg potrzeb) Sos: por 180 ml śmietany 30% 2/3 szklanki bulionu pęczek koperku łyżka masła pieprz, sól Przygotowanie Pora kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, dodajemy bulion i dusimy przez chwilę. Następnie dodajemy śmietankę i dusimy dopóki sos nie zgęstnieje. Na koniec dodajemy posiekany koper i przyprawy. Sosem polewamy obrane i pok... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...