Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis

Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis

Golonka z indyka pieczona w piekarniku – szybki przepis

Golonka z indyka pieczona w piekarniku to szybki przepis na smaczne danie, które można podać na obiad w towarzystwie ziemniaków czy klusek śląskich i ulubionej surówki. Mięso wychodzi miękkie i soczyste, z chrupiącą skórką. Przygotowanie takiego dania zajmie dosłownie 5 minut, resztę załatwi piekarnik.   Składniki na golonkę z indyka pieczoną w piekarniku (4 porcje): 4 golonki z indyka 2 cebule łyżka miodu 3 łyżki ketchupu (dałam ostry) łyżka sosu sojowego ciemnego łyżka oleju sól (szczypta) , pieprz, os... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.