Magenbrot czyli szwajcarskie korzenne ciasteczka, których połowy już nie ma

Magenbrot czyli szwajcarskie korzenne ciasteczka, których połowy już nie ma

Magenbrot czyli szwajcarskie korzenne ciasteczka, których połowy już nie ma

Znalazłam je u Lo i wiedziałam, że zrobię. Teraz mogę tylko żałować, że tak późno przyszła na nie pora... są cudowne! korzenne, pomarańczowe, obłędnie lukrowane, choć Córcia zjadała i bez lukru i takie woli. Przepis podaję za autorką bo w ferworze przygotowań czasu brak na posty a co dopiero na słowne zmiany :)Jutro zapraszam na babkową wersje makowej strucli. Bez przygód niestety się nie czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, pieczywo, chleb, strucla makowa, lukier , por , świąteczne przepisy, świąteczne ciasteczka, ciasteczka swiateczne

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.