Przepis na : śniadanie
Wielkanocny żurek z chipsami z boczku Żurek to zupa bez której nie wyobrażamy sobie świąt Wielkanocnych. Aromatyczny wywar z warzyw i białej kiełbasy, zaprawiony zakwasem żytnim, doprawiony czosnkiem i majerankiem to niezapomniany smak wiosennych świąt. Żurek podajemy z białą kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo. Dodatek chipsów z boczku i zielonej rzeżuchy sprawi, że danie będzie prezentować się efektownie i jeszcze bardziej wykwintnie. Po inne przepisy zapraszam was do postu Zupy na Wielkanoc . Po wię... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...