Przepis na : obiad
Wielkanocny żurek z chipsami z boczku Żurek to zupa bez której nie wyobrażamy sobie świąt Wielkanocnych. Aromatyczny wywar z warzyw i białej kiełbasy, zaprawiony zakwasem żytnim, doprawiony czosnkiem i majerankiem to niezapomniany smak wiosennych świąt. Żurek podajemy z białą kiełbasą i jajkiem ugotowanym na twardo. Dodatek chipsów z boczku i zielonej rzeżuchy sprawi, że danie będzie prezentować się efektownie i jeszcze bardziej wykwintnie. Po inne przepisy zapraszam was do postu Zupy na Wielkanoc . Po wię... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...