Przepis na : kolacja
Biała kiełbasa – charakterystyczna potrawa wielkanocna. Będzie u was na świątecznym stole? Nieodłączny składnik żurku i barszczu białego. Pieczona lub gotowana może stanowić smaczne drugie danie. Biała kiełbasa jest z zasady kiełbasą surową – jak zatem ją ugotować by była smaczna? poniżej kilka wskazówek: Kiełbasy białej się nie gotuje a parzy – nie traci dzięki temu smaku, który nie wygotowuje się Parzenie rozpoczynamy od zagotowania wody w garnku. Do wody możemy wrzucić przyprawy – zi...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...