SUROWIEC I ROZDRABNIANIE -3 kg szynka 1 kl. w moim wypadku z kulek / krojona w kostkę 2-3 cm i delikatnie potraktowane tłuczkiem do schabowych -0,8-1 kg golonka 3 kl / 2-3 mm - 30-40 g/kg skórki wieprzowe /ugotowane do miękkości, wystudzone i rozdrobnione 2,5 mm Ps . Wyżej pokazany wyrób był robiony bez skórek lecz skórki polecam jak ktoś chce mieś galaretkę zwartą. U mnie była znikoma ilość lecz płynna . PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 15-16 g/kg -woda 20% -skrobia ziemniaczana 3% -puszki ,słoiki ... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.