SKŁADNIKI -szynka (waga według wielkości praski lub szynkowaru) ja kupiłem dwie płaskie po około 700 g -peklosól 17-22 g/kg -żelatyna opcjonalnie jeśli chcemy uzyskać galaretkę w wyrobie lub jak robimy wyrób z kawałków możemy posypać w środku. Ilość żelatyny regulujemy według uznania. WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą dopasowujemy mniej więcej do praski. Jeśli robimy to z kawałków tak jak ja to wewnętrzną stronę szynek traktujemy tłuczkiem ale nie za mocno robimy to tak długo aż na powierzchni mi... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.