Mielonka wieprzowa - 2

Mielonka wieprzowa - 2

Mielonka wieprzowa - 2

SUROWIEC: -boczek 1 kg -karkówka 1 kg -szynka 1 kg -pachwina  0,5 kg -podgardle bez gruczołów i skóry 0,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 15 g/kg -czosnek zgnieciony przez praskę 2 g/kg -pieprz czarny drobno mielony 3 g/kg -ziele angielskie 0,5 g/kg -woda 600 ml do całości -skrobia ziemniaczana 30 g do całości -puszki -zamykarka do puszek -szybkowar WYKONANIE Cały surowiec tniemy w 3 cm kostkę i peklujemy zalecaną dawką peklosoli.  Czas peklowania 48 godzin w temp. 4-6 st. Po tym cza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mięso, mielone, karkówka, szynka, boczek, mięso mielone

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.