SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Rozdrabnianie było na maszynce nr.8 -boczek 0,6 kg /8 mm -słonina 0,6 kg/8 mm -pachwina 0,9 kg/8 mm -podgardle 0,9 kg/8 mm -wątroba z kaczki 0,5 kg/2,5 mm -żołądki z kaczki 0,5 kg/2,5 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -pękło sól 15g/kg -sól nie jodowana do słoniny 15g/kg -papryka wędzona płatek 2g/kg -chilli jalepeno grys czerwone 1g/kg -pieprz kolorowy 3g/kg -mieszanka przypraw Prymat grill ziołowy 4g/kg -czosnek świeży 4-5g/kg -woda 10% WYKONANIE Kupiony surowiec... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.