Kiełbas wieprzowa urodzinowa

Kiełbas wieprzowa urodzinowa

Kiełbas wieprzowa urodzinowa

 SUROWIEC -boczek 4 kg -szynka 3 kg -karkówka 3kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -pęklo sól 16-18 g/kg -pieprz kolorowy mielony 4g/ kg -czosnek 5g/kg -gorczyca biała i czarna po 2g/kg -majeranek 2g/kg -woda 10% -jelita wp 28/32 WYKONANIE  Kupiony surowiec poddajemy klasyfikacji szynka i karkówka. Po klasyfikacji peklujemy zalecaną dawką. Peklowanie 2-3 dni. 1 kl. szynki  i chude części karkówki 1 kl. po peklowaniu mielimy na szarpaku natomiast boczek i druga klasa pozyskana z szynki i karkówki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, szynka, karkówka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.