Przepis na : obiad
Proso jest moim nowym kulinarnym odkryciem. Wzbogacone ziołami i przyprawami smakuje przepysznie. Można je podać na słodko lub na słono, nie trzeba go wcześniej namaczać i jest tolerowane przez osoby wrażliwe na gluten. Proso z papryką: 150 ml wody kostka bulionu warzywnego 30 g prosa czerwona cebula czerwona papryka 1 ugotowana marchewka ewentualnie serek feta zioła: tymianek, majeranek, czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Serdecznie zapraszam na mojego bloga. Bardzo lubie piec, gotowac, namietnie podrozuje i robie zdjecia. Po prawie 20-letnim pobycie w Eifel, krainie geograficznej na terenie trzech panstw: Niemiec, Belgii i Luksemburga, chcialabym sie podzielic z Wami regionalnymi przepisami. Bardzo lubie kuchnie polska, chociaz niezbyt smakuje mi mieso. Lubie wszystie salatki, surowki, gotowane warzywa, zupy i zapiekanki. Jednak najwieksza slabosc mam do... slodyczy. Co widac na blogu :-)
Edyta