Przepis na : deser
Nie ma nic lepszego niż puszysta chałka ze słodką kruszonką. To idealny deser dla dzieciaków i do popołudniowej kawy. Chałka jest delikatna i miękka, ale dzięki dobrze wypieczonej skórce dobrze się kroi. Z podanych proporcji można zrobić dwie mniejsze, lub jedną bardzo długą chałkę. 3 szklanki mąki 2 jajka 4 łyżki cukru cukru 25 g drożdży świeżych pół szklanki mleka roślinnego (u mnie owsiane) pół szklanki ciepłej wody 2 łyżki oleju/ masła klarowanego duża szczypta soli Mleko lekko podgrzewam. Dodaję do niego p... czytaj dalej...
Dieta bez mleka to blog dla osób, które wykluczyły ze swojej diety mleko krowie i jego przetwory. Przepisy dla siebie znajdą tu nie tylko osoby ze skazą białkową czy mamy karmiące piersią. Dieta bez mleka to gotowa książka kucharska z przepisami dla każdego!