Inspiracją do powstania tej sałatki była samotna kiełbaska, na którą nie było już chętnych. I od tamtej pory sałatka często gościła na moim stole. Jest bardzo prosta w przygotowaniu oraz doskonale nadaje się na śniadanie lub kolację. Jej smak w dużej mierze zależy od rodzaju kiełbasy, czy sera. Niby takie błahe i niepozorne składniki, a efekt pyszny. Koniecznie spróbujcie. (2 porcje) 100g kiełbasy 50g żółtego sera 2 jajka 1/2 puszki kukurydzy natka pietruszki Ponadto: 2 łyżki majonezu (*) sól, pieprz Jajka należ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...