Przepis na : obiad
Tak przygotowany kurczak smakuje naprawdę rewelacyjnie. Mięso jest niezwykle miękkie, soczyste i posiada wyjątkowy smak. Delikatna nuta cytryny idealnie łączy się z subtelną słodyczą syropu klonowego, czosnkiem oraz aromatem natki pietruszki. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Polecam. 2 ćwiartki z kurczaka (można użyć innych części o całkowitej wadze około 900g) Marynata: 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżka suszonej natki pietruszki 1 łyżeczka startej... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...