ciasto orzechowe

ciasto orzechowe

ciasto orzechowe

Ciasto jest lepsze gdy 2 dni postoi w temperaturze pokojowej. Robi się wtedy miękkie. Ciasto: 1/2 kg mąki 20 dag cukru 20 dag margaryny 2 jajka 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki sody Krem: 0,5 l mleka 2,5 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 1cukier waniliowy 1 kostka masła Masa orzechowa: 15 dag orzechów włoskich 2 łyżeczki miodu 10 dag masła 10 dag cukru Sposób wykonania: Ciasto: Mąkę wymieszać z sodą, posiekaną margaryną, dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części. K... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.