Przepis na : obiad
Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym to danie, które możemy przygotować o każdej porze roku, ponieważ składniki są ogólnodostępne, a w razie gdybyśmy nie mieli świeżych ziół, możemy użyć suszonych. Sos taki możemy podawać z ulubionym makaronem lub kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka 1 średnia cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich garść świeżej bazylii garść oregano garść rozmarynu sól, pieprz 250 ml śmietanki 30% olej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...