Kluski ruskie ze skwarkami

Kluski ruskie ze skwarkami

Kluski ruskie ze skwarkami

Kluski ruskie. Bardzo łatwo zrobisz je z farszu na pierogi. Podane ze skwarkami z boczku i cebulki są bardzo smaczne, podobnie jak ruskie pierogi. Farsz do pierogów ruskich to tradycyjnie twaróg, ugotowane ziemniaki, zrumieniona cebulka, sól i czarny pieprz do smaku, ja zawsze przedobrzę z ilością farszu i mi trochę tego farszu zostaje, nie wyrzucam tylko mrożę na zaś. Robię potem z niego także inne pyszne dania. Na przykład ruskie kopytk a, czy kluski, które polane skwarkami z cebulki i boczku są bardzo smacz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.