Bałkańska pyszność, warstwowa sałatka ze świeżych warzyw. Doskonale smakuje z czerwonych, dojrzałych pomidorów. Idealna jako cały posiłek, ale może też stanowić dodatek do mięsnego obiadu do podziału "na dwoje". Przygotowanie wydaje się banalnie proste, aż tak podejrzanie proste, że zerknęłam jeszcze na przepis na balkanblend.pl , żeby niczego nie zgubić :) Liczba porcji: 1 1 bardzo duży pomidor 1 średni ogórek szklarniowy 1/2 cebuli 50 gram sera kaszkawał 1 łyżka oliwy 1/2 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz Ce... czytaj dalej...
Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...