Przepis na : deser
Mus, sos, krem. Jego konsystencja zależy od ilości dodanej śmietanki. Może być podawany na zimno lub ciepło. Niezwykle słodki. 50 gram czekolady (1/2 tabliczki) 1/2 pomarańczy 3 łyżki śmietanki 18% lub 30% Czekoladę połamać, wrzucić do rondelka. Dodać śmietankę i podgrzać do rozpuszczenia. Pomarańczę obrać ze skórki, pokroić na cząstki i przetrzeć blenderem. Dodać do rozpuszczonej czekolady, dokładnie wymieszać i doprowadzić prawie do wrzenia. Zdjąć z ognia. Podawać na ciepło lub mocno schłodzone w lodówce. m... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...