Karpatka

Karpatka

Karpatka

Karpatka to najlepsze ciasto na świecie. Ciasto ptysiowe, lekkie, delikatnie chrupiące i masa karpatkowa - budyniowa mocno maślana. Zawsze się bałam, że te Karpaty mi nie wyrosną, ale nie było się czego bać, w minionym tygodniu upiekłam już trzy, wszystkie wyrośnięte. Mniam! Proporcje na blachę 20x21cm. Na blaszce 30x30-35cm proponuję zwiększyć proporcje do 5 jajek. 2 jajka 2/5 szklanki wody 2/5 szklanki mąki 50 gram masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1/5 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mlek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.