Frużelina truskawkowa

Frużelina truskawkowa

Frużelina truskawkowa

Przepis na : deser

Sezon truskawkowy w pełni i to dopiero pierwsza z propozycji truskawkowych. Frużelina to owoce w żelu, można ją zajadać gdy jest jeszcze lekko ciepła lub tak jak my schłodzoną w lodówce z bitą śmietaną. Słodkość zależy od ilości cukru i słodkości truskawek. Przy tej deser był niesamowicie słodki. Przepis znalazłam  tutaj . 500 gram truskawek 2/3 szklanki cukru 2 1/2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżki wody 1/3 cytryny Truskawki odszypułkować, pokroić na mniejsze i wrzucić do rondelka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.