Chleb piwny na drożdżach

Chleb piwny na drożdżach

Chleb piwny na drożdżach

O chlebie piwnym na zakwasie pisałam już  w tym miejscu . Dziś wersja na drożdżach, szybsza i przystępna nawet dla tych, którzy nie mają zakwasu. Chleb jest bardzo sycący, miękki i kilka dni świeży. oryginalny przepis pochodzi z bloga  Moje Wypieki . 400 ml piwa 4/5 szklanki mąki żytniej typ 1850 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej typ 500 25 gram drożdży lub 7 gram suchych 2 łyżki oleju 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Drożdże zasypać cukrem i zalać ciepłą wodą. Wymieszać i pozostawić d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.