Bułeczki z ajvarem

Bułeczki z ajvarem

Bułeczki z ajvarem

Idealne połączenie na świeże bułeczki i wykorzystanie ajvaru, czyli pasty paprykowobakłażanowej. Same bułki mają jedynie delikatny posmak paprykowy, wręcz niewyczuwalny. Skorzystałam z proporcji z tego przepisu , a wychodzi z nich 8 małych bułeczek.  Duża szklanka to 400 ml. 1 duża szklanka mąki pszennej 450 1/2 szklanki letniej wody 2 łyżki letniej wody 20 gram drożdży 1 łyżeczka cukru 1 kopiata łyżka ajvaru 1 łyżeczka soli Drożdże rozkruszyć w miseczce, dodać cukier i 2 łyżki wody. Rozmieszać aż do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.