Tradycyjne gołąbki z sosem grzybowym

Tradycyjne gołąbki z sosem grzybowym

Tradycyjne gołąbki z sosem grzybowym

Moje ulubione gołąbki to te z sosem pomidorowym, jednak jesień ma tę zaletę, że można zbierać grzyby. Oprócz samej przyjemności ich zbierania jest jeszcze ich niepowtarzalny smak. Część zbiorów zamroziłam, kilka kozaków dodałam do sosu z pieczarkami, przez co nabrał mocy. Sos podałam do tradycyjnych gołąbków.   Składniki: 1 duża biała kapusta 400 g ryżu 1 g mielonego mięsa, wieprzowego, np. łopatki 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku kminek i majeranek 1 łyżka ziół prowansalskich sól i śwież... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa grzybowa, sosy, gołąbki, mielone, grzyby, duszone, ryż, cebula, mięso mielone, pietruszka, zupa pomidorowa, mąka, mięso, kapustą, sos pomidorowy, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, lekka, pieczarki, słodkie, pieczarki w sosie, czosnek w ziołach, wieprzowina, wołowina, sos z grzybów , sos do mielonego , sos do ryżu, mielone pieczarki, masło czosnek

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.