Tradycyjne gołąbki z sosem grzybowym
Tradycyjne gołąbki z sosem grzybowym
Moje ulubione gołąbki to te z sosem pomidorowym, jednak jesień ma tę zaletę, że można zbierać grzyby. Oprócz samej przyjemności ich zbierania jest jeszcze ich niepowtarzalny smak. Część zbiorów zamroziłam, kilka kozaków dodałam do sosu z pieczarkami, przez co nabrał mocy. Sos podałam do tradycyjnych gołąbków.
Składniki:
1 duża biała kapusta 400 g ryżu 1 g mielonego mięsa, wieprzowego, np. łopatki 1 duża cebula 3-4 ząbki czosnku kminek i majeranek 1 łyżka ziół prowansalskich sól i śwież... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit
Autor
Patrycja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa grzybowa, sosy, gołąbki, mielone, grzyby, duszone, ryż, cebula, mięso mielone, pietruszka, zupa pomidorowa, mąka, mięso, kapustą, sos pomidorowy, pizza , pizza przepis, ciasto na pizze, lekka, pieczarki, słodkie, pieczarki w sosie, czosnek w ziołach, wieprzowina, wołowina, sos z grzybów , sos do mielonego , sos do ryżu, mielone pieczarki, masło czosnek
Inne przepisy z Czerwień i błękit
Dodaj komentarz