Surówka z czerwonej kapusty z sezamem

Surówka z czerwonej kapusty z sezamem

Surówka z czerwonej kapusty z sezamem

Uwielbiam czerwoną kapustę. Do wieprzowiny lub wołowiny nie ma lepszej surówki niż ta z modrej kapusty... Dzisiejsza wersja zawiera sos sojowy oraz sezam. Składniki: pół główki czerwonej kapusty łyżka cukru płaska łyżeczka soli Sos: 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki czerwonego octu winnego 1 łyżka płynnego miodu 2 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego szczypta imbiru sól, cukier i pieprz do smaku 2 łyżki białego sezamu Kapustę posiekać, włożyć do garnka zalać wrzątkiem, dodać  cukier i sól i gotować ok. 5... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.