Focaccia z pomidorkami, brokułami i pietruszkowo-cytrynowym pesto

Focaccia z pomidorkami, brokułami i pietruszkowo-cytrynowym pesto

Focaccia z pomidorkami, brokułami i pietruszkowo-cytrynowym pesto

Aromatyczne pietruszkowo-cytrynowe pesto można wykorzystać jako składnik sosu do pizzy, dressingu sałatkowego lub pasty kanapkowej. Ja użyłam je do posmarowania focaccii. Przepis na ciasto znalazłam na blogu Green Cookies.pl  Składniki: 12 g świeżych drożdży 320 g mąki pszennej typ 550 200 ml letniej wody 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki miodu 5 łyżek oliwy z oliwek Dodatkowo: 3 łyżki pesto pietruszkowo-cytrynowego kilka pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół kilka zblanszowanych różyczek brokułów przek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pesto, ciasto, brokuły, pizza , pizza przepis, cytryna, brokuł, sosy, pasta kanapkowa, pasta, pasty, sos czosnkowy, czosnkowy, sos do pizzy, pieczywo, ciasto na pizze, lekkie ciasto, bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto cytrynowe

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.