Eskalopki z polędwiczki wieprzowej

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej

Eskalopki z polędwiczki wieprzowej

Polędwiczka wieprzowa jest tak delikatnym mięsem, że nie trzeba jej dusić, szczególnie jeśli robi się z niej kotleciki. Mięso tuż przed smażeniem "panierowałam" w cieście naleśnikowym. Gorąco polecam ten sposób! Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa przyprawa do drobiu z czosnkiem i papryką olej do smażenia Ciasto: 200-250 g mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki gazowanej wody 1 duże jajko szczypta proszku do pieczenia szczypta soli i cukru pudru Polędwiczkę umyć, osuszyć. Pokroić w poprzek na plastry grub... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.