Ciastka z orzechami w miodzie przekładane kremem wanilowym

Ciastka z orzechami w miodzie przekładane kremem wanilowym

Ciastka z orzechami w miodzie przekładane kremem wanilowym

Składniki ciasta: 2 szklanki mąki, najlepiej krupczatki szczypta soli 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego (najlepiej z prawdziwą wanilią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła, pokrojonego na kawałeczki 1 jajko 1 żółtko 1-2 łyżki kwaśnej śmietany Krem: 150 g miękkiego masła 1,5 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego (użyłam z prawdziwą wanilią) Masa orzechowa: 1,5 szklanki niesolonych orzechów arachidowych 2 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwień i błękit

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

orzechy, ciastka , pieczenie, krem, jajko, miód, budyń, ciasto, drożdżówki , przepisy na pierniczki, muffiny, ciasteczka, pierniczki, drozdzowka, babeczki, mleko w proszku, orzechowe ciastka, ciastka orzechowe, masło orzechowe, ciasto z orzechami, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto mleko w proszku, lekkie ciasto, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, bez pieczenia, muffinki waniliowe

Inne przepisy z Czerwień i błękit

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.