Babka kukurydziana | bezglutenowa, bez laktozy |

Babka kukurydziana | bezglutenowa, bez laktozy |

Babka kukurydziana | bezglutenowa, bez laktozy |

Za 2 tygodnie Wielkanoc więc zaczynam powoli testować nowe przepisy dla Was. Tego weekendu padło na babkę kukurydzianą. Lekką niczym biszkopt! Delikatną, prostą, nieprzekombinowaną. Możemy dodać do niej olejek waniliowy, skórkę z pomarańczy/cytryny lub rodzynki. Wszystko według naszych upodobań. Dla mnie im prostsza - tym lepsza. Należy wyciągać ją po przestudzeniu (wcześniej może nam nie odchodzić od foremki). Ilość cukru możemy dowolnie modyfikować (4 łyżki to średnio słodka babka). Dodatkowo jeżeli unika... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czarnawisienka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.