Sałatka z fasolki szparagowej, siemienia lnianego i kolendry

Sałatka z fasolki szparagowej, siemienia lnianego i kolendry

Sałatka z fasolki szparagowej, siemienia lnianego i kolendry

Fasolka szparagowa w mniej tradycyjnym wydaniu. Fajnie chrupie, miła odmiana po dużej ilości fasolki sauté, zjedzonej w tym sezonie ;) Składniki (dla 4 osób): - 0,5 kg fasolki szparagowej - 3 łyżki siemienia lnianego (najlepiej uprażonego - na suchej patelni teflonowej, małym ogniu, pod przykryciem) - 1 łyżeczka mielonej/świeżej kolendry - sok z ćwiartki cytryny - 1 łyżka czosnku granulowanego - sól, pieprz do smaku Odciąć brzydkie końcówki fasolki szparagowej, ugotować (ok.15-25 min) . Pokroić w części dłu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Corner With Recipes

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.