Przepis znalazłam w tej książce i niewiele z nim kombinowałam :) Gdyby nie to smażenie w głębokim oleju byłaby to idealnie zdrowa przekąska. Smacznego ! Składniki: - 0,5 szklanki soczewicy czerwonej - 0,5 szklanki sezamu - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz, bazylia, papryka słodka - olej rzepakowy Soczewicę zalać gorącą wodą i moczyć minimum 2 godziny. Odcedzić i zmiksować z 1/2 szklanki wody, na w miarę jednolitą masę. Poddusić w garnku, aż masa soczewicowa zacznie odchodzić od ścianek (ok. 4 minuty). Dodać sezam... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...