GRECKA SPANAKOPITA

GRECKA SPANAKOPITA

GRECKA SPANAKOPITA

Spanakopita, czyli grecki placek szpinakowy, przygotowany z gotowego ciasta filo, świeżych lub mrożonych liści szpinaku oraz sera feta i jajek.  Najpierw przygotowujemy farsz, a następnie wypełniamy nim wyłożoną ciastem formę. Pieczemy do zrumienienia, a po lekkim ostygnięciu kroimy na porcje. Podzieloną na porcje spanakopitę dobrze się odgrzewa i świetnie sprawdza np. podczas niezobowiązującego poczęstunku dla znajomych. SKŁADNIKI / 4 -6 PORCJI 4 arkusze ciasta filo 50 g masła + 1 listek laurowy 450-... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.