Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Racuchy drożdżowe

Smak mojego dzieciństwa! Ostatnio, jadłam je wiele wiele lat temu. Dzisiaj powróciłam do nich, zupełnie przez przypadek. Ahhh miło jest tak sobie przypomnieć taki smak.  U mnie koniecznie z cukrem pudrem. A u Was? Składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 5 g świeżych drożdży - 250 ml mleka - 2 jajka - 1 łyżka cukru (może być cukier puder) - szczypta soli - 1 litr oleju do smażenia Drożdże rozrobić w pół szklance ciepłego mleka, z cukrem i 1 łyżką mąki na zaczyn. Odstawić, żeby "ruszyły" (ok.10-15 min). Mąk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu CookYourself

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.