Szpinakowe kopytka z serem i pomidorkami koktajlowymi

Szpinakowe kopytka z serem i pomidorkami koktajlowymi

Szpinakowe kopytka z serem i pomidorkami koktajlowymi

 Składniki, 3-4 porcje: 500 g tłustego twarogu lub serka mascarpone 250 g mąki pszennej 2 jajka 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 2 łyżki masła 1 mała cebula 20 pomidorków koktajlowych sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Szpinak rozmrozić i dokładnie odsączyć z wody. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, wrzucić posiekaną w kostkę cebulę, a po chwili bardzo drobno posiekany czosnek. Zarumienić. Wszystkie składniki (oprócz 1 łyżki masła) połączyć z sobą w dużej misce i wyrabiać ręką. Ciasto w konsystenc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cooklife

Autor

cooklifecooklife

Jestem zalataną architekt, która kocha gotować. Na co dzień gotuję dla siebie i chłopaka a teraz chcę podzielić się moimi pomysłami z Wami. Z racji mojego zawodu bardzo zwracam uwagę na otaczający nas świat więc na blogu będę przemycać treści związane z przedmiotami, które w kuchni są użyteczne ale też cieszą oko. Zapraszam Was wszystkich do mojego świata ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ser, kopytka, szpinak, ciasto, cebula, czosnek, jajko, twaróg, mascarpone, lekkie ciasto, masło czosnek, smażony ser, ciasto szpinakowe, ser mascarpone

Inne przepisy z cooklife

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.