Przepis na : śniadanie
To taki czas w ciągu roku kiedy dynia ciągle u nas ląduje w piekarniku, piekę i miksuję i tak w kółko. A niestety pure z dyni dość szybko kwaśnieje, nawet w lodówce to muszę to powtarzać często. Pure dodaję najczęściej do śniadań – do placuszków, omletów i owsianek. Z owsianką jednak jest kłopot u nas ostatnio – bo Emilka stała się w tym temacie bardzo konserwatywna – ma swoją ulubioną owsiankę – z jabłkiem, chia i siemieniem lnianym i jak tylko zrobię ją inaczej niż zwykle to protestu... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...