Śledzie po włosku, to brzmi jak oksymoron, gdzie Włochy? gdzie śledzie? A jednak smakuje wyśmienicie. Śledzie po włosku naprawdę pyszne i warte przygotowania na Święta. Składniki: 500 g solonych płatów śledziowych, bez skóry 12 suszonych pomidorów 1 średnia czerwona cebula lub szalotka 1/3 szkl. czarnych oliwek 1/4 szkl. marynowanych kaparów 3 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka suszonego oregano 2 łyżki octu balsamicznego 2 szczypty czarnego mielonego pieprzu olej rzepakowy zimnotłoczony Przygotow...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.