Przepis na : obiad
Pasta alla Norma, to tradycyjne danie kuchni sycylijskiej. Moja wersja tego dania jest bezglutenowa, więc makaron nie jest z pszenicy, a z czerownej soczewicy. Pozostałe składniki są zgodne z przepisami włoskimi. Robiłam kiedyś dochodzenie jaki ser dodaje się do tego dania? soloną ricottę, czy parmezan? Przejrzałam sporo włoskich przepisów i wersji jest tyle ilu kucharzy. Jedni dają tylko ricottę, inni parmezan, a jeszcze inni jeden i drugi ser. Więc u mnie na bogato, dodałam oba sery bo bardzo je lub... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.