Słodka, gęsta konfitura bez cukru i żelfixu? Czy to możliwe? Tak, jak najbardziej. Zapraszam do zrobienia konfitury zawierającej wyłącznie 100% owoców. Moją konfiturę zrobiłam z truskawek, ale równie smaczna będzie z jeżyn, moreli, czy brzoskwiń. Jak już wiele razy wspominałam nie jestem fanką słodkiego smaku. Dlatego konfitura bez dodatku cukru jest moim naturalnym wyborem. I nie chodzi tu o jakąś dietę ,,zero cukru" tylko o moje preferencje kulinarne. Tak przygotowane konfitury mogą jeść osoby, które z po... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.