Perski kebab z kurczaka

Perski kebab z kurczaka

Perski kebab z kurczaka

Kebab z pewnością kojarzy się z budką, gdzie można kupić mięso z tzw. kija. Nie wszyscy mają dobre zdanie o takich przybytkach. Myślę jednak, że warto odczarować to negatywne pojęcie "kebaba". Kebab to określenie mięsa nadzianego na szpadkę i grillowanego nad otwartym ogniem. Taki rodzaj jedzenia wywodzi się z najdawniejszych czasów, tak jedli wojownicy, pasterze czy łowcy.  Tajemnicą dobrego kebaba jest odpowiednie zamarynowanie mięsa. Dodatek aromatycznych przypraw i kwaśnej zalewy sprawia, że mięso jes... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienne Gotowanie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.