Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, pora więc zrobić przerwę w kulinarnej podróży dookoła świata i wrócić do domu, do polskiej kuchni i przygotować kilka wielkanocnych potraw . Zapraszam na pierwszy wielkanocny przepis w tym roku - białą kiełbaskę zapiekaną w musztardzie z piwem i miodem . Jest to bardzo ciekawa alternatywa dla tradycyjnej parzonej kiełbasy. Tak przygotowana zapiekana biała kiełbasa na ciepło, z pewnością będzie ciekawym urozmaiceniem wielkanocnego śniadania, które przecież je się ok... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...