Kremowa zupa ziemniaczano-porowa

Kremowa zupa ziemniaczano-porowa

Kremowa zupa ziemniaczano-porowa

Przepis na : obiad

Najbardziej aksamitne i kremowe zupy są z ziemniaków. (Zawdzięczają to skrobi ziemniaczanej.) Nawet niewielki ich dodatek sprawia, że zupa nabiera gęstości i takiej miękkości. Jestem wielką fanką ziemniaków, a zupy ziemniaczane są chyba moimi ulubionymi. Wystarczy dodatek o zdecydowanym smaku, a zyskują inny smak i aromat. Dzisiaj ziemniaki połączyłam z porem i to był bardzo dobry pomysł. Zupa oprócz posmaku pora, zyskała delikatnie zielony odcień. Nie straciła jednak nic ze swojej aksamitności. Polecam. Składniki na 3... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.