Bruschetta caponata, czyli chrupiące grzanki z bakłażanem

Bruschetta caponata, czyli chrupiące grzanki z bakłażanem

Bruschetta caponata, czyli chrupiące grzanki z bakłażanem

Przepis na : kolacja

Bakłażany najczęściej robię zapiekane z najróżniejszym farszem. Można je również podać jako taki prawie-bigos, czyli caponatę. Do tego kawałek świeżej bułki i już nic więcej do szczęścia nie trzeba ;) Można też pokusić się o podanie gorącej lub przestudzonej caponaty na chrupiącej grzance, a wtedy mamy już pyszną bruschettę caponatę :) Kto raz spróbuje, ten nie zapomni i będzie wracać, gwarantuję ;) Składniki: 2 średnie bakłażany 3-4 średnie pomidory 5-6 większych ząbków czosnku 1 średnia cebula oliwa z oliwek o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.