Przepis na : śniadanie
Nie wiem skąd się wzięła popularność owsianki. Osobiście nigdy jako dziecko i nastolatka nie byłam zachwycona owsianką na śniadanie. Owsianka na śniadanie ugotowana na mleku i często zwana owsiankową zupą wydawała się wtedy szczytem zdrowego jedzenia. Przełykałam ją jak gorzką pigułkę. Potem miałam bardzo długą przerwę. Owsianka na śniadanie poszła w zapomnienie, aż do czasu kiedy moje dzieci zaczęły przedszkole….Jak się domyślacie owsianka przetrwała, nawet powędrowała za mną do Szwecji.. Znowu prześlado... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania