Jak usmażyć perfekcyjną jajecznicę?

Jak usmażyć perfekcyjną jajecznicę?

Jak usmażyć perfekcyjną jajecznicę?

Przepis na : śniadanie

No właśnie jak usmażyć perfekcyjną jajecznicę? Zapomnijcie o jajecznicach na wodzie, bez tłuszczu, jajecznicach fit. Perfekcyjna jajecznica to jajecznica na maśle, pachnąca, kremowa i puszysta z dodatkiem creme fraiche. Uwielbiam jajka i w tygodniu jem ich bardzo dużo. Najbardziej jednak lubię jajecznicę. Ostatnio oglądałam amerykański master chef, w którym uczestnicy smażyli jajecznicę według przepisu Gordona Ramsay`s. Niby takie nic, a jednak trzech uczestników nie dało rady usmażyć to na pozór łatwe dani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...