Przepis na : śniadanie
No właśnie jak usmażyć perfekcyjną jajecznicę? Zapomnijcie o jajecznicach na wodzie, bez tłuszczu, jajecznicach fit. Perfekcyjna jajecznica to jajecznica na maśle, pachnąca, kremowa i puszysta z dodatkiem creme fraiche. Uwielbiam jajka i w tygodniu jem ich bardzo dużo. Najbardziej jednak lubię jajecznicę. Ostatnio oglądałam amerykański master chef, w którym uczestnicy smażyli jajecznicę według przepisu Gordona Ramsay`s. Niby takie nic, a jednak trzech uczestników nie dało rady usmażyć to na pozór łatwe dani... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania