Bułki drożdżowe z kapustą i pieczarkami

Bułki drożdżowe z kapustą i pieczarkami

Bułki drożdżowe z kapustą i pieczarkami

Może się skusicie zamiast pączków na bułki z wytrawnym nadzieniem? Składniki (na 6 bułek): - 250 g mąki pszennej, - 4 g drożdży suszonych, - 1/4 szklanki oleju, - 1/2 szklanki letniej wody, - 1/4 łyżeczki soli, - 1 łyżeczka cukru, - szczypta kurkumy. nadzienie: - 6 średnich pieczarek, - 1/2 cebuli, - spora garść kiszonej kapusty, - sól, pieprz, kminek. Wykonanie: Wsypać do miski suche składniki, dodać mokre wyrobić robotem lub ręcznie sprężyste elastyczne ciasto, polać je odrobiną oleju, odstawić ciasto do ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Co na wege obiad?

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.