Murzynek to jedno tych ciast, które zawsze się uda. W moim domu bardzo często się go robiło i robi nadal. Ciasto to sprawdzi się do popołudniowej kawy, jak i na przyjęcie rodzinne. Dzieciaki też polubią ten wypiek. Zaletą murzynka jest również, iż zachowuje długo wilgotność. Można przygotować to ciasto spokojnie kilka dni wcześniej. Unikatowe jest również dodanie do tego klasycznego murzynka powideł i czekolady. Próbujcie i komentujcie. Czekam na opinie. Składniki: 44o g mąki(2 szklanki) 200 g masła 100 g czekola...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.